Två Tummar

Alla inlägg den 11 maj 2012

regi och manus: Gregory Connors

I förra inlägget var vi glada, entusiastiska och nöjda över ha sett en bra film. Men nu finns ingen glädje, ingen entusiasm och inget nöje. Framförallt ingen bra film!

Filmen The Dark Lurking är en sån där direkt-till-dvd-produkt som man lätt missar på grund av dålig marknadsföring. I
fallet med den här filmen är det förmodligen rätt gjort att ha förbisett den. En australisk regissör, som vi på Två Tummar aldrig har hört om, har gjort denna avskyvärda styggelse till film.

Synops:
Alternativa titeln är Alien VS Zombies. Där har ni också det som kan vara det enda som är bra med denna film. Då kan man ju spontant tro att det är en film med Ridley Scotts aliens och zombies. Skulle en sån film
kunna vara bra? Kanske inte högkvalité men om en sån film väl utförd skulle vara maximal underhållning. Men denna film är inte väl utförd. Det är inte aliens och det är knappt zombies utan någon annan typ av monster (det verkar vara sjukdomsrelaterat och de äter människor men där upphör eventuella likheter). Det handlar om åtta överlevande på en framtida forskningsstation som måste försvara sig mot monster. Och i detta fall inga aliens eller zombies så långt ögat når, men som sagt någon annan typ av monster.

Skådespeleri:
Ytterst kasst. Man skrattar bokstavligen åt hur träiga skådespelarna är, och bristen på inlevelse hos alla i ensemblen. En av karaktärernas namn är en hyfsat tydlig referens till Alien-filmerna, men den är inte överdrivet tydlig. Soldaternas ledare har en väldigt bred australiensisk brytning vilket faktiskt får honom att låta badass. Han dör dessvärre men lyckligtvis så får vi ha kvar en annan australiensisk soldat.

 
Kamera/foto:
Skaparna har gjort försök till spännande, klaustrofobiska miljöer.  Detta får godkänt. Det är en forskningsanläggning där något gått fel, det är den stämning som man får. Kunde gjorts bättre men ett försök till insats har gjorts. Maskerna och sminket är välgjort. Jag kan acceptera att nutida vapen används i en film som ska utspela sig i framtiden. Men tjocka 90-tals skärmar som man tydligt ser skulle kunna vara köpt på ett loppis eller hämtade på en
skrot sabbar den futuristiska känslan.

Fotot inleder väldigt förvirrande, skakig kamera, blinkande ljus. Man förstår inte vad folk flyr från och vad som skjuts på. Detta är ett försök att göra coolt foto men resultat är att man bli desorienterad. Stundtals ägnar sig kameramannen åt att zooma ut och in på den gräns att det nästan blir komiskt.

Regi:
Inget att hurra över. Under all kritik. Följer en vanlig sci-fi mall och denna misslyckas regissören med. Säger en del om hans talang. Vissa dialoger är fruktansvärt kassa! Som när en av överlevarna trots att de inte är på en säker plats invänder mot att ta sig ut ur anläggningen. Eller när en av soldaterna går runt ett hörn och en av överlevarna säger “Han lämnade oss”. Sen vill de korkade idioterna stanna i en lufttrumma när soldaterna vill förbi ett vapenförråd. Vi har inget emot att regissören skriver karaktärer som är dumma, inte heller har vi emot att det finns karaktärer som beter sig orationellt under pressade situationer. Men här blir resultatet att man önskar att karaktärerna ska dö snart och filmen ska ta slut.

Budskapet:
Stoppa inte skit i DVD-spelaren!

 

Två tummar NER för The Dark Lurking (Alien VS Zombies)
//Jönsson & Svensson

Presentation


Denna blogg drivs av två filmtokiga kristna bröder. Vi skriver om populärkultur och hur det kan relatera till den kristna tron. Främst så är våra inlägg att vi tittar på och talar om film.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards