Två Tummar

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2013

Varför detta Jesus-fokus? Del VII

Vi har nu kommit till den sjunde och nästsista delen i våran serie om varför vi har ett Jesus-fokus. Vi började serien med att göra upp med om det är arrogant av oss. Vi gick vidare till Jesu död och uppståndelse som vi gav stort utrymme. Nu senast skrev vi om Hans himmelsfärd. Nu har vi kommit fram till vad Jesus gjort och gör sedan dess. Vi har valt att göra detta inlägg mer personligt än de tidigare eftersom detta kommer fånga ett par teologiska sanningar vi vill kommunicera.

Först ska vi börja med att konstatera att Jesus regerar som universums suveräne kung! Han har varit Gud i all evighet men nu känner vi Honom som vår kung. Gud har alltid varit kung över sin skapelse. Genom Jesus ser vi hur Gud återtar sin skapelse för att fördriva ondskan, som dock INTE på något sätt lyckas minska Guds allsmakt. Att Gud har full kontroll är en enorm uppmuntran för de som tillhör Honom i denna värld som rätt ofta kunna vara tuff att leva i, även för oss som lever på plats och i en tid av unikt välstånd. För de som tillhör Jesus så verkar Han i dem genom Gud Helige Ande till förvandling och upprättelse.


"Ty Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske." - Fil 2:13

 

"Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande." - 2 Tim 1:7 



Som kristna är vi inte passiva utan vi är utsända i tjänst. Något som nog är uppenbart är något som driver Två Tummar.


"Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn." - Matt 28:19

 

Med denna teologiska introduktion har vi kort och förmodligen bristfälligt presenterat hur Jesus verkat och verkar sen sin uppståndelse. Varför ger detta oss själ att ha ett Jesus fokus? Universums kung älskar oss! Han kommer låta universum få ett gott slut. I slutändan, nån gång vid tidens slut, blir det ett lyckligt slut för de som tillhört Honom. Han verkar i oss, genom oss, och för oss. Wow!

 

Clas snubblade över ett blogg inlägg på The Gospel Coalition. Inlägget var en sammanställning av tweets på temat "Can I Tell You About My Friend Jesus?". Detta var ju precis det tema vi tänkt oss för detta inlägg. Därför valde vi ut våra respektive topp tre av listan av tweets. Det kommer ge en liten glimt av vad Jesus gjort och gör för oss. Det kommer även ge skäl till varför vi har ett Jesus-fokus. Låt oss börja med Kristians topp 3 och därefter Clas topp 3.

1. I love my friend Jesus because he's never left me, and will never leave me, even when I'm most leave-able. 

Först och främst har Jesus varit trofast i mitt liv, och jag är bergfast övertygad om att han aldrig kommer att lämna mig vad som än händer. Det har livets erfarenhet sagt mig.


2. I love my friend Jesus because he is infinitely rich with grace and a big spender. 
Även om jag ibland kan tycka att jag inte förtjänar Guds nåd, så står Bibeln fast i sina löften, att vi är frälsta genom tro. Och nåden är en av de saker jag är oerhört tacksam över, för utan den skulle det vara ute med oss många gånger om.


3. I love my friend Jesus because when I enter the room, he doesn't shake his head & mutters "this guy" but smiles and shouts: "This guy!"
För mig är även Jesus den som är bäst på att uppmuntra i alla väder. Det är något jag behöver bli påmind om ofta. Jag har en känsla av att det inte bara är jag.


1. I love my friend Jesus because he just straight-up — no hesitations, no qualifications, no ifs ands or buts — loves me.

Universums kung älskar mig med en kärlek större än jag kan tänka mig. Den är helt och hållet ovillkorlig. Hur kan jag inte vilja att älska nån som är så tillbaka. Ja, just det, jag misslyckas ju allt för ofta med det. Ändå står Hans kärlek fast!


2. I love my friend Jesus because he took my death, even though he had plenty of time to think it over and every reason to say no.

Som jag sa ovan kan mitt gensvar till Jesu kärlek vara trögt och ljummet. Jag har gett Jesus alla skäl till att överge mig. Ändock dog Han för mig med mig i åtanke. Det är så stort att det inte finns ord för det!


3. I love my friend Jesus because he knows everything I’ve ever thought and still doesn’t cross the street to avoid me when he sees me coming.

Jag kommer aldrig förvåna eller lyckas göra så att Jesus ser ner på mig. Vetskapen att Jesus aldrig kommer att undvika mig ger mig frihet till att förändras. Jag behöver inte vara krampaktigt religiös utan jag kan leva vänd till Jesus. Han kanske kommer disciplinera mig eller låta mig bära konsekvenserna av dumma handlingar MEN han kommer aldrig överge eller sluta älska mig.


Nu blev det bara text i detta inlägg men förhoppnings har vi gett en lite större förståelse till varför vi har ett Jesus-fokus. Kom tillbaka nästa vecka för den stora finalen!
Två Tummar Genom Clas

//Jönsson utan Svensson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar


Regi: John IrwinManus: Gary M. Devore och Norman WexlerI rollerna: Arnold Schwarzenegger, Kathryn Harrold, Darren McGavin, Sam Wanamaker m.fl. Arnold berättade i en intervju till filmen att han fick chansen att bära moderna och fina kläder. Tidi...


Regi: Willard Huyck. I rollerna: Lea Thompson, Tim Robbins, Jeffery Jones, Ed Gale, m.fl. Howard the Duck är otroligt nog en Marvel-serie. Den här filmen var den allra första Marvel-filmatiseringen. Den är den sista filmen som regissören Willar...


Regi: Rodrigo Cortés Manus: Chris Sparling I rollerna: Ryan Reynolds och resten är endast röstskådisar Trivia: Filmen spelades in i kronologisk ordning under 17 dagar i en studio i Barcelona.   Synops Ryan Reynolds spelar lastbilschauf...


Regi: Mark Forster. Manus: Matthew Michael Carnahan m.fl. & Max Brooks (bokförfattaren)I rollerna: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz m.fl.Trivia: Författaren Max Brooks har offentligt sagt att filmen inte har så mycket med boken att göra ...


Regi: Robert Zemeckis
Manus: Robert Zemeckis, Bob Gale I rollerna: Michael J Fox, Lea Thompson, Christopher Lloyd med flera Trivia: Detta är första filmen i en trilogi men Christopher Lloyd (Doc Brown) ville göra en fjärde där de åker till a...

Presentation


Denna blogg drivs av två filmtokiga kristna bröder. Vi skriver om populärkultur och hur det kan relatera till den kristna tron. Främst så är våra inlägg att vi tittar på och talar om film.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards