Två Tummar

Alla inlägg den 26 september 2013

Av Clas & Kristian Jönsson & Svensson - 26 september 2013 18:00

Detta inlägg kommer troligtvis bli något kortare. Vi har kommit fram till att skriva om Jesu himmelsfärd. Det är ett ämne som hamnar lite i skuggan av korsfästelsen och uppståndelsen. Även fast det är abstrakt så är det inte oviktigt. Det hela handlar alltså om hur Jesus lämnar vår värld och lämnar tid och rum helt och hållet. Till vår hjäp har vi tagit artiklar på bloggarna http://www.desiringgod.org och http://thegospelcoalition.orgDet är ett starkt bejakande av mänskligheten och vårt fysiska liv. I sin fysiska kropp tas Jesus upp till himmlen. Vid Hans återkomst kommer himlen tas ned på jorden för att upprätta vår fysiska tillvaro. Så glöm alla flummiga och icke-fysiska föreställnignar om himlen och evigheten. 


I och med sin himmelsfärd visar Jesus att hans jordiska uppdrag är slutfört och att Han bestiger sin tron. Det bekräftar att Hans uppdrag slutfördes framgångsrikt och Han visar sig värdig att bestiga sin tron. 


"Though often overlooked, the ascension completes Jesus’s earthly mission and signifies his enthronement as heavenly king. Jesus has completed his Father’s mission and he now rules with all authority and intercedes with all sympathy as our mediator and high priest." - Brian Tabb


Många svåra ord där kanske men förhoppningsvis ska vi klara ut det hela. Jesus flummar inte runt i himmlen utan regerar som Kung! Därför handlar Jesu himmelsfärd om vad Jesus gör nu. Kröningar av kungligheter kan hjälpa oss att förstå detta till viss del. Det ska dock sägas att Jesus till skillnad från våra kungligheter är Gud från all evighet i all evighet. 

Gud Sonen, Gud Fadern och Gud Helige Ande har i all evighet existerat i gemenskap som ett väsen. Detta är mystiskt såklart och något vi tyvärr måste lämna oförklarat. I och med sin himmelsfärd Jesus återförenas med sin Fader igen. Från himlen sänder Jesus Den Helige Ande till sitt folk för att utrusta oss för vår tjänst. Det var när de kristna som indvider och kyrkan som helhet utrustades med Den Helige Ande som tillväxten påbörjades. I detta skede lever vi än idag.

 

Vidare är Jesus i kraft av sitt fullbordade perfekta offer på korset vår medlare inför Gud Fadern. Han som är båda Gud och människa är bron mellan mänskligheten och Gud. Slutligen innebär Jesu himmelsfärd att Han faktiskt ska komma tillbaka. Då kommer han inte enkelhet utan som segerrik och strålande Kung. Jesus är krönt som Kung och vid sin återkomst kommer Hans rike fullkomligt befästas och all ondska kommer att fördrivas.

 

"När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss. Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron." - Hebr 12:1-2

 

I vårt livslopp har vi alltså blicken fäst på Kung Jesus på sin tron. Vi ser på Honom och Hans verk. Det påminner om oss vad som är mest centralt. Faktumet i vad Jesus gjort och att Han nu regerar bör gjuta mod i oss. Därför vill vi ha ett Jesus-fokus på bloggen!

 

Två Tummar genom Clas
//Jönsson utan Svensson

 

Ps. Detta var ett svårt inlägg att skriva men vi ville inte hoppa över det. Om det känns rörigt eller inte har en röd tråd så vet du varför. Blev det mycket teologi som lämnats oförklarad så är det samma skäl. Förhoppningsvis skall många frågetecken som uppkommit klarna när inlägget om Jesu-återkomst läggs ut. 

Presentation


Denna blogg drivs av två filmtokiga kristna bröder. Vi skriver om populärkultur och hur det kan relatera till den kristna tron. Främst så är våra inlägg att vi tittar på och talar om film.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards